Het goede leven

Leesplan: Het goede leven

Wat geeft het leven zin, wat maakt het leven goed? In een tijd van beperkingen dringt die vraag zich bij veel mensen op. Met dit Bijbelleesplan dagen verschillende theologen je twaalf dagen uit tot een nieuw perspectief op ‘het goede leven’.

Deze auteurs schreven mee aan het leesplan:

Elsbeth Gruteke is predikant van de Protestantse Gemeente Zeewolde en radiopresentator bij de Evangelische Omroep.

Paul Visser is predikant in de hervormde Maranathakerk in Rotterdam-Zuid.

Marco Batenburg is preses van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland en predikant in Gouda.

Wim Moehn is bijzonder hoogleraar Geschiedenis van het Gereformeerd Protestantisme vanwege de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk in Nederland aan de PThU, vestiging Amsterdam en predikant van de Grote Kerk in Hilversum.

Marleen Blootens is predikant in Rotterdam Overschie.

René de Reuver is scriba van de PKN.

Hette Domburg is predikant van de Protestantse Gemeente Schaarsbergen en voorzitter van de Stichting Contextueel Bijbellezen Nederland. Hij werkte voor Kerk in Actie als docent theologie in Mozambique.

Rosaliene Israël is Predikant-scriba van de Protestantse Gemeente Amsterdam en promovenda aan de Protestantse Theologische Universiteit, waar ze onderzoek doet naar christelijke leefgemeenschappen.

Rob Visser is predikant-emeritus, begeleider van pioniersplekken, voormalig stadsdominee van Amsterdam.

Theo Boer is hoogleraar Ethiek van de Gezondheidszorg aan de Protestantse Theologische Universiteit.

Thandi Soko-de Jong is AiO aan de Protestantse Theologische Universiteit, waar zij binnen het kader van interculturele theologie onderzoek doet naar de perceptie van Jezus als geneesheer in situaties van chronische ziekte.

Anne-Meta Kobes is dominee binnen de Protestantse Kerk Nederland. Tot mei 2021 is ze werkzaam bij de Protestantse Gemeente in Heerenveen, daarna maakt ze de oversteek naar de Federatie Doopsgezind-Gereformeerd op Ameland.

Dit leesplan is ontwikkeld in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland

Waar vind je dit leesplan?

Dit leesplan vind je in de app Mijn Bijbel. Lees je dit op je telefoon? Klik dan eenvoudig op de knop ‘Volg dit leesplan’. Gebruik je nu een desktop? Pak dan je telefoon erbij, download de app Mijn Bijbel gratis via Google Play of App Store en zoek het leesplan in het overzicht van de leesplannen.     

Ontdek andere leesplannen

Leesplan Rembrandt en de Bijbel

Rembrandt heeft op een heel eigen manier de bijbelse verhalen afgebeeld, een manier die door velen geliefd is. Dit is een leesroute door de Bijbel aan de hand van bijbelse taferelen Rembrandt.

Lees meer >

Leesplan: de Bijbel in ‘t kort

Wil je meer weten over de Bijbel, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dit leesplan laat je dagelijks een paar minuten stilstaan bij een bijzonder verhaal en een vraag om over na te denken. Zo leer je in 21 dagen de bijbelse verhalen kennen en ontdek je hoe actueel ze zijn voor jouw leven.

Lees meer >

Leesplan: een week lang over verbinding

Soms lijkt het wel of de Bijbel, of althans de manieren waarop deze gelezen en geïnterpreteerd worden, ervoor zorgen dat mensen op afstand van elkaar komen te staan. Hoe helpt de Bijbel om verbinding te zoeken? Het leesrooster ‘Verbinding’ werpt een licht op allerlei bijbelteksten die gaan over samenzijn, samenkomen en samenbrengen.

Lees meer >

Ontdek de NBV21

Ontvang een week lang elke ochtend een nieuwe tekst mét overdenking uit de NBV21. Schrijf je nu in en ontvang vandaag je eerste email!

ontdek nbv21 journey iphone