NBV21 in de Media

Zie meer van de Bijbel

Programma’svideoen ander nieuws rondom de NBV21 lancering 

De NBV21 is op allerlei plekken in het nieuws, op de televisie en in radioprogramma’s voorbij gekomen. Op deze pagina bieden we je een overzicht van een aantal van de mooiste dingen. 

Televisie

De zin van je leven 

Welke zin uit de Bijbel blijft je je leven lang bij? Deze vraag stelt Jacobine Geel in haar nieuwe programma De zin van je leven aan een keur aan gasten zoals schrijvers, zangers, politici, theologen, wetenschappers en sporters, zoals Chris Kijne, Klaas van Kruistum, Ellen Deckwitz en Heino Falcke.
De zin van je leven – vanuit de Wintertuin in Baarn – is vanaf 13 oktober dagelijks te zien op NPO2 (KRO-NCRV) om 17.48 uur (behalve op zaterdag.

Heilig mensenwerk: de reis naar de NBV21

In dit programma word je als kijker meegenomen van de oudheid tot aan de NBV21. Met o.a. Herman Pleij, Tommy Wieringa en NBV21-vertalers Matthijs de Jong en Ilse Visser.

Heilig mensenwerk: de reis naar de NBV21 was te zien op zondag 17 oktober om 11.00 uur, NPO2.

Nederland Zingt

Mirjam Bouwman leest Psalm 23 uit de NBV21. Aansluitend spreekt Mirjam met Cor Hoogerwerf over zijn werk als vertaler voor de NBV21. Nederland Zingt was te zien op zaterdag 16 oktober 18.10 uur op NPO2 en nederlandzingt.nl.

Nederland Zingt Dichtbij

In het kader van de lancering van NBV21 bezoekt Jurjen ten Brinke samen met vertaler Ilse Visser de drukkerij van deze Bijbel. Ze gaan in gesprek over Ilses liefde voor de Bijbel en haar wens om de Bijbel dicht bij mensen te brengen.

Nederland Zingt Dichtbij was te zien op zondag 17 oktober om 11:45 uur op NPO2.

Nieuws

De NBV21 was ook te zien in diverse journaals.

NPO Journaal

Op 13 oktober had het NOS-journaal van 18:00 uur en 20:00 uur een item met Hoofd Vertalen Matthijs de Jong over de NBV21.

NPO Jeugdjournaal

Tamara Seurs van het Jeugdjournaal kwam op 13 oktober langs om een item te maken met Cor Hoogerwerf over de zes nieuwe dieren, en over bier in de Bijbel. De video en het bijbehorende artikel vind je hier.

VRT Nieuws

Ook het VRT Nieuws had aandacht voor het verschijnen van de NBV21 in hun late uitzending van 13 oktober, vanaf ongeveer minuut 13.  

Radio

Welkom bij de club – 3FM

Op 6 oktober vertelde Bijbelvertaler Cor Hoogerwerf op 3FM over zes nieuwe dieren in de NBV21. Te beluisteren vanaf 1:45.

Met het oog op morgen

Bij ‘Met het oog op morgen’ op NPO Radio 1 op 12 oktober was Bijbelvertaler Cor Hoogerwerf te gast die alvast vooruit keek naar de uitreiking op 13 oktober aan koning Willem-Alexander. Ook vertelde hij wat voor hem zo mooi was aan dit grote vertaalproject.

Kunststof

In het programma Kunststof op NPO Radio 1 was op 13 oktober Bijbelvertaler Matthijs de Jong te gast, samen met Sabry Amroussi die illustraties voor de kunsteditie selecteerde en Désanne van Brederode die een essay schreef over de Bijbel.

Thuis op 5
Ook op 13 oktober was Cor Hoogerwerf te horen bij ‘Thuis op 5’ (NPO Radio 5).  

Kranten, tijdschriften en online

Visie

De E0-visie had voor week 42-43 een themanummer over de NBV21 en Bijbelvertalen. Met daarin onder andere een interview met Bijbelvertaler Ilse Visser, een spread met weetjes, een essay over hoe lees je de Bijbel en nog veel meer.

Sommige van deze artikelen zijn te lezen op visie.eo.nl en op eo.nl/samengeloven

Eva

Ook de Eva plaatste online meerdere artikelen over de NBV21 zoals een interview met Anne-Mareike Schol-Wetter en een interview met Bijbelvertaler Mirjam van der Vorm. 

Ontdek de NBV21

Ontvang een week lang elke ochtend een nieuwe tekst mét overdenking uit de NBV21. Schrijf je nu in en ontvang vandaag je eerste email!

ontdek nbv21 journey iphone