Boekhandelaar Anouk Kanbier over de Bijbel

Boekhandelaar Anouk Kanbier: ‘De Bijbel is het mooiste cadeau dat je kunt geven’

‘Doe mij er maar zes, voor mijn kinderen.’ De klanten hebben veel belangstelling voor de NBV21, de nieuwe Bijbel, merkt Anouk Kanbier. Ook Anouk zelf is er blij mee. Waarom – en wat maakt haar zo creatief en gepassioneerd voor het grote verhaal over het leven dat in de Bijbel te vinden is?

Sinds 2017 is Kanbier (gedreven, 43 jaar, gelukkig getrouwd) manager van boekhandel De Rank in de Oudestraat, dé winkelstraat van Kampen. De Rank draagt sinds 1986 via boeken en cadeauartikelen het evangelie uit. En dat werkt, merkt Kanbier: ‘Klanten van ons zeggen weleens: “Ik kwam gedeprimeerd de winkel in, maar nu glimlach ik weer”. Afgelopen zaterdag nog zag ik een vrouw die vol schoot. Dat kwam door het contrast, zei ze. In de samenleving is er spanning en houden mensen afstand vanwege de coronamaatregelen, hier voelde ze aandacht voor elkaar en een sfeer van verbondenheid.’

Meer nieuws

Kerst met de NBV21 – het echte verhaal

Over Lucas 2 in de NBV21 valt veel te vertellen. Het kerstverhaal zit in ons collectieve geheugen gegrift. Velen denken daarbij meteen aan een drietal bekende woorden: en het geschiedde, de kribbe en de herberg. Niet verwonderlijk dat sommigen meteen ook vragen hebben bij Lucas 2 in de vernieuwde vertaling van de NBV21. Waarom hebben die vertrouwde woorden daarin niet alsnog een plek gekregen?

Lees meer >

NBV21 in de media

De hemelse God moet je niet voor een aards karretje spannen. Dat schrijft vandaag een Trouw-lezer nu de kritiek weer oplaaide over de ‘eerbiedshoofdletter’ in de NBV21. De media-aandacht voor het nieuws over de NBV21 is groot en hoofdzakelijk positief. En de naam valt goed.

Lees meer >

Ontdek de NBV21

Ontvang een week lang elke ochtend een nieuwe tekst mét overdenking uit de NBV21. Schrijf je nu in en ontvang vandaag je eerste email!

ontdek nbv21 journey iphone