Boekhandelaar Anouk Kanbier over de Bijbel

Boekhandelaar Anouk Kanbier: ‘De Bijbel is het mooiste cadeau dat je kunt geven’

‘Doe mij er maar zes, voor mijn kinderen.’ De klanten hebben veel belangstelling voor de NBV21, de nieuwe Bijbel, merkt Anouk Kanbier. Ook Anouk zelf is er blij mee. Waarom – en wat maakt haar zo creatief en gepassioneerd voor het grote verhaal over het leven dat in de Bijbel te vinden is?

Sinds 2017 is Kanbier (gedreven, 43 jaar, gelukkig getrouwd) manager van boekhandel De Rank in de Oudestraat, dé winkelstraat van Kampen. De Rank draagt sinds 1986 via boeken en cadeauartikelen het evangelie uit. En dat werkt, merkt Kanbier: ‘Klanten van ons zeggen weleens: “Ik kwam gedeprimeerd de winkel in, maar nu glimlach ik weer”. Afgelopen zaterdag nog zag ik een vrouw die vol schoot. Dat kwam door het contrast, zei ze. In de samenleving is er spanning en houden mensen afstand vanwege de coronamaatregelen, hier voelde ze aandacht voor elkaar en een sfeer van verbondenheid.’

Meer nieuws

liefde

Liefde in de NBV21

Valentijnsdag: een dag die in het teken staat van de liefde. Van anonieme liefdesverklaringen, handgeschreven liefdesbrieven en rode rozen. Hét moment om te schrijven over het thema liefde in de NBV21. Liefde is een kernwoord in de Bijbel. Dit zijn drie bijbelteksten over liefde uit de NBV21.

Lees meer >
jesaja

Jesaja, het boek van troost

Troost en hoop – Het boek Jesaja is een van de mooiste en meest geliefde bijbelboeken. Het neemt je mee in de geschiedenis van Israël. Alle schone schijn wordt ontmaskerd, een ernstige waarschuwing klinkt. Maar als alles is ingestort, en Israëls voortbestaan wordt bedreigd, klinken er woorden van troost. Gods woede en straf krijgen niet het laatste woord. Het is God zelf die omziet naar wat van zijn volk over is en een nieuw begin maakt. De hoogste God ziet om naar de kleinste mensen. ‘Jullie zijn mijn volk,’ zegt Hij, en Hij baant voor hen een weg, terug naar het land dat Hij hen ooit beloofde.

Lees meer >
jaap van dorp

Interview Jaap van Dorp

Jaap van Dorp is sinds 1991 werkzaam als oudtestamenticus bij het NBG. Hij werkte mee aan de revisie van de Groot Nieuws Bijbel (1995), de Nieuwe Bijbelvertaling (2004), de Bijbel in Gewone Taal (2014) en de NBV21 (2021). Een terugblik.

Lees meer >

Ontdek de NBV21

Ontvang een week lang elke ochtend een nieuwe tekst mét overdenking uit de NBV21. Schrijf je nu in en ontvang vandaag je eerste email!

ontdek nbv21 journey iphone