Koning neemt nieuwe Bijbel in ontvangst

Koning neemt nieuwe Bijbel in ontvangst

Op woensdag 13 oktober verschijnt de NBV21. Het eerste exemplaar van deze vernieuwde bijbelvertaling wordt ’s middags aangeboden aan koning Willem-Alexander door directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). De overhandiging vindt plaats tijdens de feestelijke presentatie van de NBV21 in de Grote Kerk in Den Haag.

‘De NBV21 is de nieuwe Bijbel voor de 21e eeuw’, aldus Buitenwerf. ‘Daarom zijn we vereerd dat onze beschermheer, Zijne Majesteit de Koning, deze Bijbel in ontvangst wil nemen. De Bijbel is voor veel mensen een boek met een diepe betekenis. Het boek vormt de bron van de Joodse en christelijke geloofstradities, en is daarnaast van grote betekenis voor onze cultuur.’ 

De NBV21

De NBV21 is de opvolger van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), de meest gebruikte Bijbel in Nederland en Vlaanderen. In de NBV21 is de feedback van duizenden betrokken bijbellezers benut, en zijn nieuwe inzichten verwerkt. 

Programma, livestream en tv

Rond de overhandiging van de Bijbel aan de koning is er een gevarieerd programma dat gepresenteerd wordt door Giovanca Ostiana. Onder meer radiomaker Chris Kijne zal een gedeelte uit de Bijbel voordragen, er zal een korte terugblik zijn op het project en aandacht voor de Bijbel in de kunst, en dit alles wordt omlijst door muziek. Om uitdrukking te geven aan het bijzondere belang van de Bijbel in Nederlandse geloofstradities zal de Bijbel ook uitgereikt worden aan een vertegenwoordiging van kerken. Het hele programma is via een livestream te volgen en de EO maakt tv-opnamen.

Naast de introductie van de NBV21 op 13 oktober in Den Haag, wordt op 23 oktober in Mechelen een viering georganiseerd om de NBV21 te introduceren in Vlaanderen.

Ontdek de NBV21

Ontvang een week lang elke ochtend een nieuwe tekst mét overdenking uit de NBV21. Schrijf je nu in en ontvang vandaag je eerste email!

ontdek nbv21 journey iphone