NBV21 podcast

Podcast: Op weg met de NBV21

Gesprekken over de vernieuwde versie van de Nieuwe Bijbelvertaling

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap komt deze week met een nieuwe podcastserie: “Op weg met de NBV21”. Dit is dé podcast over de NBV21, de vernieuwde versie van de Nieuwe Bijbelvertaling die in oktober 2021 verschijnt.

Over de podcast

Mirjam Vos en Cor Hoogerwerf van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap praten met inspirerende gasten (o.a. Almatine Leene, Frank Bosman en Henk Stoorvogel) over de betekenis van de Bijbel. Ook bespreken we hoe nieuwe vertaalkeuzes in de NBV21 die betekenis nog beter uit de verf laten komen.

Zo krijg je een kijkje achter de schermen van de NBV21 en nemen mensen die veel over de Bijbel weten je mee in het verhaal van een bijbelboek of bijbelgedeelte.

 

Aflevering 1 proloog: Matthijs de Jong over de NBV21

10 juni 2021
In de eerste aflevering is Matthijs de Jong te gast. Hij is Hoofd Vertalen bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap en leidde de revisie van de Nieuwe Bijbelvertaling. Hij kan ons dus alles vertellen over de NBV21. In de volgende afleveringen staat elke keer een bijbelboek centraal. Maar eerst praten we over de NBV21 als geheel.

 

Aflevering 2 – Frank Bosman over Job

17 juni 2021

Frank Bosman is cultuurtheoloog en verbonden aan de Tilburg School of Catholic Theology (Tilburg University). Met hem spreken we over het boek Job, dat volgens Frank Bosman vaak helemaal verkeerd wordt begrepen. Moet Job uiteindelijk voor God buigen of houdt hij zijn rug recht? 

 

Aflevering 3 – Mirjam Kollenstaart-Muis over Jona

24 juni 2021 

Dominee Mirjam Kollenstaart-Muis werkt als geestelijk verzorger bij het Leger des Heils. Met haar spreken we over het boek Jona. Dit boek zit vol humor en houdt ons tegelijk een spiegel voor. God prikt door onze bubbels heen en blijkt veel groter dan wij denken.

 

Aflevering 4 – Karin van den Broeke over Ruth

1 juli 2021

Karin van de Broeke is voorzitter van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap en predikant op Noord-Beveland. Voorheen was ze voorzitter van de synode van de Protestantse Kerk in Nederland. Met haar spreken we over het boek Ruth. Dit is een prachtig geschreven verhaal over één familie, maar tussen de regels door speelt er nog veel meer. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Enthousiast?
Deel het nieuws over de NBV21!