Review

Prof. dr. Henk Bakker, Vrije Universiteit Amsterdam

‘De leesbaarheid is aanzienlijk toegenomen’

“De leesbaarheid is aanzienlijk toegenomen, bijvoorbeeld, de zinnen lopen logischer en dat is vooral te merken als eruit wordt voorgelezen. De taal is daardoor krachtiger en de lezer/luisteraar heeft beter door waarom het gaat. In de Galaten-brief is dit sterk merkbaar, omdat Paulus’ verontwaardiging nu nog beter doorkomt, net zoals in de Bergrede de zeggingskracht van Jezus’ one-liners.”

Prof. dr. Henk Bakker bekleedt de The James Wm. McClendon Chair for Baptistic and Evangelical Theologies aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Lees meer reviews

 • Drs. Ilse Visser

  "De NBV is een kunstig en stevig bouwwerk, waaraan door veel experts is gewerkt. Zoals een bouwwerk onderhoud nodig heeft, geldt dat ook voor een bijbelvertaling."

  Lees meer
 • Prof. dr. Eric Peels

  "De NBV was goed, de NBV21 is echt beter. Meer bijbelgetrouw, zal men in sommige kringen zeggen. Mooier en consistenter, zal men in brede kring zeggen.”

  Lees meer
 • Dr. Theo van Staalduine

  "De vertaling is duidelijk meer brontekstgetrouw geworden, zowel in betekenis, als in het weergeven van woorden die er nu eenmaal staan."

  Lees meer

Ontdek de NBV21

Ontvang een week lang elke ochtend een nieuwe tekst mét overdenking uit de NBV21. Schrijf je nu in en ontvang vandaag je eerste email!

ontdek nbv21 journey iphone