Ambassadeur

Jos Wienen

“Mijn Bijbel is mijn inspiratieboek, het zet alles in een ander perspectief ”

Mijn Bijbel is een boek vol leven. Het is bijzonder hoe het echte leven er naar voren komt. Een boek vol teksten en verhalen van liefde, schoonheid, goedheid, vergeving en hoop, maar ook strijd, pijn, kwaad en schuld. Het is verrassend hoe een oud boek toch telkens weer zo actueel blijkt. Het wijst een richting ook in onze eigentijdse vragen en problemen, van oorlog en vrede, van vreemdelingen en vluchtelingen, van armoede en rijkdom, van schuld en vergeving, van leven en dood, van rentmeesterschap en zorg voor de aarde. Bij bestuurlijke en maatschappelijke dilemma’s en vragen vind ik in de bijbel telkens weer boeiende analogieën, richting en inspiratie. En ik kom er God tegen als Schepper, Rechter en Redder, als bron van leven, vertrouwen, gerechtigheid, hoop en vreugde. Dat geeft me innerlijke rust en vertrouwen, ook als het leven moeilijk is. Ik vind het mooi dat de bijbel in nieuwe vertalingen ook telkens naar vorm en taal weer nieuw en actueel verwoord wordt.

Jos Wienen, Burgermeester Haarlem

Lees meer reviews

 • Drs. Ilse Visser

  "De NBV is een kunstig en stevig bouwwerk, waaraan door veel experts is gewerkt. Zoals een bouwwerk onderhoud nodig heeft, geldt dat ook voor een bijbelvertaling."

  Lees meer
 • Prof. dr. Eric Peels

  "De NBV was goed, de NBV21 is echt beter. Meer bijbelgetrouw, zal men in sommige kringen zeggen. Mooier en consistenter, zal men in brede kring zeggen.”

  Lees meer
 • Dr. Theo van Staalduine

  "De vertaling is duidelijk meer brontekstgetrouw geworden, zowel in betekenis, als in het weergeven van woorden die er nu eenmaal staan."

  Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen