Mijn bijbel doet leven

Bijbelteksten die doen leven

Ben je op zoek naar inspirerende bijbelteksten over hoe de Bijbel leven geeft? We hebben er een aantal uit de NBV21 voor je op een rij gezet. Download ze, deel ze met anderen via sociale media, of lees verder in de NBV21!

“U wijst mij de weg van het leven: overvloedige vreugde in uw nabijheid, voor altijd een lieflijke plek aan uw zijde.” 

“Ik loof U om het ontzaglijke wonder van mijn bestaan, wonderbaarlijk is wat U gemaakt hebt.” 

“Maar Jezus gaf hem ten antwoord: ‘Er staat geschreven: “de mens leeft niet van brood alleen, maar van ieder woordt dat klinkt uit de mond van God.”

“… Ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.”

Lees ook

Mijn Bijbel doet mij leven

Soms kun je in de Bijbel iets lezen waar je zo door geraakt wordt dat het je leven op zijn kop zet. Het overkwam Selina de Maeyer (34). ‘Dat is wat de Bijbel voor mij uitdraagt, die boodschap van leven, van hoop, van overgave, van vreugde en de kans om altijd opnieuw te beginnen, zelfs als je denkt dat het helemaal verloren is. Zolang je leeft kan alles.’

Lees meer >

Leesplan: Het goede leven

Wat geeft het leven zin, wat maakt het leven goed? In een tijd van beperkingen dringt die vraag zich bij veel mensen op. Met dit bijbelleesplan dagen verschillende theologen je twaalf dagen uit tot een nieuw perspectief op ‘het goede leven’.

Lees meer >

Mijn Bijbel geeft levenskracht

Wat eten we vandaag?’ vragen kinderen vaak… En ik denk: welk stukje Bijbel zou ik vandaag als geestelijk voedsel aangereikt krijgen? In onze monastieke traditie is elke dag een stevige tijd voor lectio divina (geestelijke lezing) voorzien.

Lees meer >