Mijn bijbel geeft richting

Bijbelteksten over richting geven

Ben je op zoek naar mooie Bijbelteksten over hoe de Bijbel richting geeft? We hebben er een aantal uit de NBV21 voor je op een rij gezet. Download ze, deel ze met anderen via sociale media, of lees verder in de NBV21!

Er is jou, mens gezegd wat goed is, je weet wat de heer van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God. 

Dit zegt de HEER: je staat op een kruispunt, kijk goed! Vraag na hoe de oude wegen liepen. Welke weg leidt naar het goede? Sla die in, en vind rust. 

Komt een van u wijsheid tekort? Vraag God erom en Hij, die aan iedereen geeft, zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal u wijsheid geven. 

Lees ook

Leesplan ‘Bijbelse richting’

Wat moet ik doen? Waar moet ik heen? Wat is de juiste keuze? We besteden soms een groot deel van onze tijd aan het zoeken naar richting en naar het plan dat God met ons heeft. Of je nu een moeilijke beslissing moet nemen voor de toekomst of niet, dit leesplan helpt je om bewust op zoek te gaan naar richting.

Lees meer >

Met God op pad gaan en jezelf tegenkomen

Wanneer ik met jongeren spreek – iets wat ik regelmatig doe als jongerenpastor – over wat de Bijbel met hun keuzes te maken heeft, zijn er twee mogelijke reacties. De eerste en meest voor de hand liggende, is: ‘Daar kan dat oude boek onmogelijk iets over te zeggen hebben!’ De tweede en nog uitdagendere is: ‘Moet ik me door dat boek iets laten voorschrijven?’

Lees meer >

Mijn Bijbel geeft richting

De generatie die nu volwassen wordt, heeft te maken met hoge verwachtingen en keuzestress. Niet iedereen kan daar goed mee omgaan. Rico Barneveld (24) herkent dat: ‘Vroeger vertoonde ik vluchtgedrag, ik wilde ontsnappen aan de realiteit en zocht geen antwoorden op mijn vragen. Dat doe ik nu wel. Als ik voor een moeilijke keuze sta, of als het dreigt fout te gaan, dan zoek ik hulp bij God. Ik ga de weg van het licht.’

Lees meer >

Ontdek de NBV21

Ontvang een week lang elke ochtend een nieuwe tekst mét overdenking uit de NBV21. Schrijf je nu in en ontvang vandaag je eerste email!

ontdek nbv21 journey iphone