Op ontdekkingstocht met de Bijbel

Leesplan: Op ontdekkingstocht met de Bijbel

Neem jij je telkens voor om meer uit de Bijbel te lezen? Je bent niet alleen! 66% van de Bijbelgebruikers wil vaker Bijbellezen, zo blijkt uit deze enquête. Met dit leesplan ga je de uitdaging aan om er een gewoonte van te maken om de Bijbel te lezen. En eigenlijk nog belangrijker: je vindt een manier van Bijbellezen die écht bij jou past.

Met dit leesplan laten we je kennismaken met verschillende manieren van Bijbellezen. Zo zijn er oude en beproefde methodes, zoals lectio divina, maar ook hele jonge en creatieve manieren, zoals het uit de VS overgewaaide SOAP. Wij dagen je met dit leesplan uit om een ontdekkingsreis te maken langs al deze methodes, om uiteindelijk een manier te vinden die bij jou past.

Naast het vinden van een Bijbelleesmethode hopen we natuurlijk dat we je kunnen helpen om van Bijbellezen een gewoonte te maken. Maar hoe leer je nou een nieuwe gewoonte aan? Er wordt wel gezegd dat zo’n proces 21 dagen de tijd kost. Het zal je daarom niet verbazen dat dit leesplan 21 dagen duurt.

Ga de uitdaging aan! Op ontdekkingstocht met de Bijbel. Vind de manier van Bijbellezen die bij jou past.

Waar vind je dit leesplan?

Dit leesplan vind je in de app Mijn Bijbel. Lees je dit op je telefoon? Klik dan eenvoudig op de knop ‘Volg dit leesplan’. Gebruik je nu een desktop? Pak dan je telefoon erbij, download de app Mijn Bijbel gratis via Google Play of App Store en zoek het leesplan in het overzicht van de leesplannen.   

Ontdek andere leesplannen

Leesplan: een week lang over verbinding

Soms lijkt het wel of de Bijbel, of althans de manieren waarop deze gelezen en geïnterpreteerd worden, ervoor zorgen dat mensen op afstand van elkaar komen te staan. Hoe helpt de Bijbel om verbinding te zoeken? Het leesrooster ‘Verbinding’ werpt een licht op allerlei bijbelteksten die gaan over samenzijn, samenkomen en samenbrengen.

Lees meer >

Leesplan Recht doen

Ben je benieuwd wat de Bijbel te zeggen heeft over recht doen? En wil je je laten inspireren om zelf ook recht te brengen? Schrijf je dan in voor dit leesplan. Veertien dagen ontvang je dagelijks een bijbeltekst, een korte overdenking en een vraag om over na te denken of mee aan de slag te gaan.

Lees meer >

Leesplan Bemoediging

Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken? Of ben je juist op zoek naar mooie bijbelteksten om je dierbaren een hart onder de riem te kunnen geven? De Bijbel staat vol met krachtige verzen die nét die boost kunnen geven die je nodig hebt. Met dit leesplan wordt je 21 dagen lang extra herinnerd aan de troost en de kracht die de Bijbel geeft, en aan de nabijheid van God.

Lees meer >

Ontdek de NBV21

Ontvang een week lang elke ochtend een nieuwe tekst mét overdenking uit de NBV21. Schrijf je nu in en ontvang vandaag je eerste email!

ontdek nbv21 journey iphone