NBV21 webinars

Alles over de NBV21

Webinars over Bijbelvertalen

Het NBG neemt je graag mee in de totstandkoming van de NBV21. Speciaal daarvoor organiseerden we eind september twee webinars: 1 webinar voor Bijbelliefhebbers en en 1 online college speciaal voor studenten. Kijk ze hier terug!

Webinar: Vijf sleutels van Bijbelvertalen: maak kennis met NBV21

Heb jij je wel eens afgevraagd wat er allemaal komt kijken bij het maken van een Bijbelvertaling? Hoe kun je als vertaler recht doen aan de brontekst en de tekst begrijpelijk maken voor de lezer van vandaag? Wanneer is iets een goede vertaling? Leer het tijdens het webinar.

Online college: De kunst van het vertalen - over de Nieuwe Bijbelvertaling en de NBV21

In oktober verschijnt de NBV21, de verbeterde versie van de Nieuwe Bijbelvertaling. Bijbelvertalers Matthijs de Jong en Cor Hoogerwerf bieden je in dit online-college een kijkje achter de schermen van het vertaalwerk. Wat maakt de NBV21 anders dan de NBV? En wat levert dat jou als Bijbellezer op? Kijk hier het online college terug:

Specialisten

Het webinar en college worden verzorgd door Bijbelvertalers Matthijs de Jong en Cor Hoogerwerf.

matthijs

Matthijs de Jong is Hoofd Vertalen bij het NBG. Hij werkte mee aan de Bijbel in Gewone Taal en was projectleider van de revisie van de NBV.

Cor Hoogerwerf is Specialist Nieuwe Testament bij het NBG. Hij werkte mee aan de revisie van de NBV.

Enthousiast geworden?
Deel het met iemand!

Ontdek de NBV21

Ontvang een week lang elke ochtend een nieuwe tekst mét overdenking uit de NBV21. Schrijf je nu in en ontvang vandaag je eerste email!

ontdek nbv21 journey iphone