Word lid

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

de Bijbel voor iedereen

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) brengt de Bijbel dichtbij, al meer dan 200 jaar. In de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht. Daarom willen we dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel.

Geef elke maand de Bijbel cadeau

Ontvang zelf de NBV21!

In Nederland en Vlaanderen

Het NBG wil dat ieder mens de Bijbel als bron voor zijn of haar leven kan ontdekken, lezen en omarmen. Voor Nederland en Vlaanderen werken we bijvoorbeeld aan verschillende Bijbelvertalingen, debijbel.nl en de app Mijn Bijbel. Daarnaast gebruiken duizenden kinderen onze de kinderdienstmethode Bijbel Basics en boeken als de Samenleesbijbel of de Prentenbijbel. Zo ervaren ook nieuwe generaties de rijkdom van de Bijbel.

Wereldwijd

Ook wereldwijd brengen we de Bijbel dichtbij. Als mensen de Bijbel niet kunnen lezen in de taal van hun hart, werken we samen met vertalers ter plaatse aan een vertaling. We willen er ook voor zorgen dat de Bijbel bereikbaar is voor mensen. Daarom zorgen we voor gratis Bijbels of goedkope edities, of we helpen bijvoorbeeld mee aan een audio-versie voor mensen met een visuele beperking. En we ontwikkelen samen met andere Bijbelgenootschappen kinderproducten, omdat we willen dat ieder kind de kans krijgt om kennis te maken met de Bijbel. Want wij geloven dat de Bijbel er is voor iedereen.

Samen met jou!

Het NBG kan deze missie uitvoeren dankzij de steun van leden en donateurs. Als je ons werk nu steunt met 5 euro per maand, krijg je een NBV21 cadeau.

Ontdek de NBV21

Ontvang een week lang elke ochtend een nieuwe tekst mét overdenking uit de NBV21. Schrijf je nu in en ontvang vandaag je eerste email!

ontdek nbv21 journey iphone