Review

Wilfred Fijnvandraat, nationaal directeur Agapè

‘De NBV21 is een vertaling die leest als een boek en toch recht wil doen aan de boodschap uit de grondtekst.’

“De NBV21 is een vertaling die leest als een boek en toch recht wil doen aan de boodschap uit de grondtekst. Dat is een hele prestatie. In Matteüs 17 vers 5 lazen we eerst dat de ‘schaduw van een stralende wolk over hen gleed’. In de nieuwe vertaling is dat vertaald als ‘een stralende wolk die hen overdekte’. Dat is een beeld van Gods aanwezigheid, zoals we die kennen vanuit het oude testament in Exodus 14.

Vanuit die ervaring van Gods aanwezigheid op de berg, mogen we gaan handelen. ‘als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zeg je tegen die berg….’ Dat is een oproep om in geloof op te staan en Gods liefde en hoop te brengen in de wereld, omdat niets onmogelijk zal zijn. Dat is ook wat Agapè drijft. Vanuit de liefde van God andere mensen in contact brengen met Hem. Dat is gebaseerd op Gods woord, dus gebruiken we daar graag de NBV21 bij.”

Lees meer reviews

 • Prof. dr. Eric Peels

  "De NBV was goed, de NBV21 is echt beter. Meer bijbelgetrouw, zal men in sommige kringen zeggen. Mooier en consistenter, zal men in brede kring zeggen.”

  Lees meer
 • Ds. Arie van der Veer

  Over brief aan de Galaten: “Ik heb genoten van deze nieuwe versie. De brieven van Paulus blijven moeilijk. Maar deze vertaling stimuleert en helpt de brief in een keer te lezen en te begrijpen.”

  Lees meer
 • Drs. Ruth Sleebos

  “Mijn algehele indruk van de NBV21 is positief. De tekst is beter leesbaar en bruikbaar."

  Lees meer

Ontdek de NBV21

Ontvang een week lang elke ochtend een nieuwe tekst mét overdenking uit de NBV21. Schrijf je nu in en ontvang vandaag je eerste email!

ontdek nbv21 journey iphone