Perspagina

Meer over de NBV21?

Persinformatie

Contact?

Bij persvragen kunt u contact opnemen met het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap en vragen naar dhr. Peter Siebe: (06) 33087962. Of stuur een mail naar: psiebe@bijbelgenootschap.nl.

Wilt u als journalist aanwezig zijn bij de presentatie op 13 oktober in Den Haag? Vult u dan onderstaand formulier in.

 

De NBV21

De NBV21 is de nieuwe Bijbel voor de 21e eeuw, bedoeld als standaardvertaling van de Bijbel voor Nederland en Vlaanderen. Deze vertaling is de afronding van een zorgvuldig en gebalanceerd traject. We hebben dit gedaan omdat we het in 2004 beloofd hebben, omdat revisie nodig is en waardevol, en omdat we inzagen dat het nog beter kon.

Citaten uit de NBV21 gebruiken? Lees hier de voorwaarden

 

Persberichten

 

Logo’s en Covers

 

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

De NBV21 is gemaakt door het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap brengt al meer dan 200 jaar de Bijbel dichtbij. We willen dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht.

Wilt u meer te weten komen over het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap? Neem dan een kijkje op onze website.

 

Veelgestelde vragen

  • Wat is de NBV21?

De NBV21 is de nieuwe Bijbel voor de 21e eeuw, bedoeld als standaardvertaling van de Bijbel voor Nederland en Vlaanderen. Deze vertaling is de afronding van een zorgvuldig en gebalanceerd traject. 

  • Waarom is de NBV21 gemaakt?

We hebben de NBV21 gedaan omdat revisie nodig is en waardevol, en omdat we inzagen dat het nog beter kon. 

  • Hoeveel veranderingen zijn er te vinden in de NBV21?

Op elke bladzijde is er wel iets veranderd. In ongeveer 12.000 gevallen is er iets gewijzigd (eerbiedshoofdletters niet meegerekend), gemiddeld acht veranderingen per pagina. De vertalers hebben zich in totaal over ongeveer 20.000 kwesties gebogen. Een kleine 20 procent daarvan hadden hun startpunt in een opmerking van buitenaf. Wilt u weten welke boeken de meeste veranderingen hadden? Lees dan deze blog. 

Persaccreditatie voor presentatie 13 oktober

Perscontactformulier

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Enthousiast geworden?
Deel het met iemand!